KLEIT, MIS MUUDAB VÄLIMUST Fototarkvara tootja tuli ootamatult välja kõrgtehnoloogilise rõivaga

tehnika.postimees.ee
Copy
Selline näeb välja tulevikuriietus: disainerid saavad käigupealt moemustreid inimestele kandmiseks saata.
Selline näeb välja tulevikuriietus: disainerid saavad käigupealt moemustreid inimestele kandmiseks saata. Foto: kaader videost / Adobe

Adobe avalikustas oma hiljuti toimunud üritusel mitte ainult uue tarkvara, vaid ka kleidi, mis kõrgtehnoloogiliselt välimust muudab. Tegemist on projektiga «Primrose», mille kallal teadlased on töötanud rohkem kui aasta. Digitaalne kleit on ka hea näide taaskasutusest, sest kui ühest välimusest ära tüdined, ei pea uut rõivast ostma, piisab vaid äpiga uue välimuse üles (või selga) laadimisest.

Kleit on õmmeldud nn «peegeldavatest valgusdifuusori moodulitest», milles kasutatakse tavalisi vedelkristalle nagu ekraanipaneelides. Tegemist on miniatuursete ekraanidega, mis kuvavad sisu, kus juba Adobe´il endal käsi mängus: kleidi mustreid saab luua Adobe tarkvaraga Adobe Firefly, Adobe After Effects ja Adobe Illustrator ning alla laadida Adobe Stockist.

Teadustöö, mis avaldati aasta tagasi ütleb, et hiljutised edusammud nutikate materjalide vallas on võimaldanud nüüd teha kuvareid mitte ainult tasapinnaliselt, vaid kaarduvaid ja volditavaid nagu just riiete jaoks vaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles