Smart-IDd saab nüüd kasutada Apple Watchi nutikellal

tehnika.postimees.ee
Copy
Smart-ID kasutamiseks ei pea enam iPhone´i välja võtma.
Smart-ID kasutamiseks ei pea enam iPhone´i välja võtma. Foto: SK ID Solutions

Baltimaade kõige populaarsem digitaalse identiteedi lahendus Smart-ID on nüüd kasutatav ka Apple Watchil, muutes elektroonilise allkirjastamise ja autentimise veel mugavamaks. Kasutamiseks pole vaja eraldi rakenduse installimist, see on kohe töövalmis.

Uue funktsiooniga saavad Apple Watchi kasutajad digitaalselt allkirjastada ja autentida näiteks olukorras, kus nutitelefoni pole käepärast. See eeldab Smart-ID rakenduse olemasolu nutitelefonis, kust kõik Smart-ID toimingud algatatakse, kuid on sama turvaline nagu nutiseadmes.

Smart-IDga autentimisel või allkirjastamisel kuvab Apple Watch kasutajale kontrollkoodi valiku ja PIN-koodi sisestamise võimaluse. Nutikella turvalisuse suurendamiseks on Apple Watchi kasutajatel soovitatav seadistada kellale ligipääsukood.

«Kui me küsisime Smart-ID kasutajate käest, kuidas saaksime aidata neil oma digitaalse elu asjaajamisi veel lihtsamalt teha, oli üks suurtest soovidest nutikella tugi. Nüüd saabki Smart-IDd Apple Watchil kasutada ja autentimine ning elektrooniline allkirjastamine on kindlasti veelgi lihtsamad. See on eriti oluline, arvestades, et Smart-IDd saab kasutada rohkem kui tuhandes e-teenuses, sealhulgas 12 suurimas Baltikumi pangas,» ütles SK ID Solutionsi äriteenuste juht Piruza Harutjunjan.

Balti riikides on praegu viis miljonit aktiivset Smart-ID kontot, millega tehakse ühes kuus 85 miljonit tehingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles