Ülikool: ärge lähenege pakirobotile, selle sees võib olla pomm!

tehnika.postimees.ee
Copy
Starshipi pakiroboteid peljati eile õhtul Oregoni ülikoolilinnakus, kuna juhtkond hoiatas neis peituva võimaliku pommi eest. Pildil on samasugune Starshipi robot Californias teed ületamas.
Starshipi pakiroboteid peljati eile õhtul Oregoni ülikoolilinnakus, kuna juhtkond hoiatas neis peituva võimaliku pommi eest. Pildil on samasugune Starshipi robot Californias teed ületamas. Foto: JOHN G. MABANGLO / EPA / Scanpix

USA ülikooli juhtkond edastas eile tudengitele kummalise hoiatuse: kui märkate pakiroboteid, siis ärge neile lähenege, veel vähem tasub neid avada, sest neis võib peituda pomm. Ametlik teade edastati ka säutsukeskkonnas X (endine Twitter).

Oregoni ülikool saatis eile õhtul üliõpilastele äreva ja segadusttekitava hoiatuse: «Pommioht Starshipi toidu kohaletoimetamise robotites. Ärge avage roboteid. Vältige kõiki roboteid kuni edasise teadeteni!»

Mis oli hoiatuse taga, polnud esialgu teada.

Eesti päritolu kullerrobotite tootja Starship reageeris hoiatusele ja vastas, et Oregoni osariigi ülikooli tudeng saatis sotsiaalmeedia kaudu pommiähvarduse, mis puudutas ülikoolilinnakus asuvaid Starshipi roboteid ja kuigi tudeng väitis hiljem, et tegemist oli naljaga, otsustas Starshipi siiski oma teenuse peatada ja kullerrobotid tagasi kutsuda.

Praeguseks on oht möödas ja robotkullerid tegutsevad edasi, igaks juhuks kontrolliti enne kõik liikurid üle ning politsei midagi ohtlikku ei leidnud.

Ülikoolilinnakus veavad toitu laiali 20 kuuerattalist pakirobotit. Samasugused tegutsevad ka Tallinnas ja veel paljudes linnades, sealhulgas viiekümnes USA ülikoolilinnakus. Pole teada, et varem oleks taolisi roboteid kasutatud pommiähvarduse tegemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles