Politsei aprillis naastrehvide kasutajaid ei trahvi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnatänavatel ja põhimaanteedel sõitjad võiksid kaaluda naastrehvide vahetamist suviste rehvide vastu.
Linnatänavatel ja põhimaanteedel sõitjad võiksid kaaluda naastrehvide vahetamist suviste rehvide vastu. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kuigi vastavalt majandusministri määrusele võib naastrehvidega sõita vaid 31. märtsini, soovitab politsei autojuhil vahetada rehvid alles siis, kui kõik sõiduki marsruudil olevad teed on juba kindlalt lume- ja jäävabad. Enne aprilli lõppu politsei naastrehvide kasutajaid trahvima ei hakka.

«Eesti teed on väga erinevad – mõnedes kohtades võib veel olla lund ja libedust, seega saab inimene ise otsustada sõltuvalt oma sõidumarsruudist, kas ta vahetab naastrehvid välja või mitte,» rääkis politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Helin Vaher.

«Ohutus on kõige tähtsam, sellest tulenevalt võib inimene ise otsustada aprilli lõpuni, kas ta kasutab naastrehve või vahetab need ära. Politsei kindlasti aprillikuu jooksul liiklejaid naastrehvide kasutamise eest ei trahvi,» lausus Vaher.

«Me ei saa eeldada, et inimene seab oma elu või sõiduki ohtu vaid selleks, et rehvid välja vahetada. Ilmaolud on kevadeti muutlikud ning teed erinevad,» selgitas Vaher.

Vastavalt majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusele võib naastrehve sõidukil kasutada alates 15. oktoobrist kuni 31. märtsini. Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist kuni 30. aprillini. Kui eelmisel aastal pikendas maanteeamet naastrehvide kasutamise lubatud aega, siis sel aastal mitte.

Maanteeameti teatel võib praegu kõrvalteedel kohata veel talviseid olusid, kuid põhimaanteed ja linnatänavad on juba suviselt paljad ning neid ei ole naastrehvidega mõtet kulutada. Samas ei tohiks mingil juhul unustada võimalikku libeduse teket õhtuti ja varahommikuti.

Politsei soovitab autojuhtidel enne rehvide vahetamist veenduda, et nende peamiste sõidumarsruutide teekatted on lume- ja jäävabad ning heita pilk lähima aja ilmaennustusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles