«Olin koosolekul, kui sain IT-juhilt kõne, et meie veebi ja süsteemidesse on sisse murtud!»

tehnika.postimees.ee
Copy
Isegi kui ettevõtted teadsid, et neid rünnatakse, õnnestusid kõik näidisrünnakud ikkagi. Pilt on illustreeriv.
Isegi kui ettevõtted teadsid, et neid rünnatakse, õnnestusid kõik näidisrünnakud ikkagi. Pilt on illustreeriv. Foto: GrumpyBeere/Pixabay

«Sain IT-juhilt kõne, et meie veebi ja mitmesse süsteemi on sisse murtud,» kirjeldas Mobire Groupi tegevjuht Andrus Valma üht esmapilgul tavalist tööpäeva. Sel korral oli õnneks tegemist Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) ja Riigi Infosüsteemide Ameti (RIA) korraldatud näidisrünnakuga, et tõsta ettevõtte teadlikkust küberturvalisuse ja sellega otseselt seotud äririskide osas.

Tõstmaks ettevõtete teadlikkust küberturvalisuse ja sellega otseselt seotud äririskide osas, korraldas ITL tänavu sügisel eksperimendi korras heatahtlikud ründed kolmele vabatahtlikule ettevõttele, nende seas sõidukite täisteenusrenti pakkuvale ettevõttele Mobire.

ITLi infoturbe nõukoja juht Kalev Pihl tõdes, et kuigi kampaanias osalenud ettevõtted olid teadlikud, et neid «rünnatakse», õnnestusid siiski kõik rünnakud. Kui ründajad poleks olnud heatahtlikud, oleksid ettevõtted tema sõnul kannatanud reaalset kahju, mis võinuks nende äritegevuse lühemaks või pikemaks ajaks halvata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles