Ülemaailmne uneuuring: inimesed magavad aina halvemini

tehnika.postimees.ee
Copy
Eurooplastel siiski veab, nad magavad teiste maailmajagude inimestest kauem.
Eurooplastel siiski veab, nad magavad teiste maailmajagude inimestest kauem. Foto: Samsung

Tehnoloogiafirma Samsung analüüsis oma nutikellade kasutajate uneandmeid, kus vaadeldi kokku 716 miljonit ööund. Andmetest selgub, et kuigi inimesed tunnevad kvaliteetse une vastu aina rohkem huvi, siis üldine unekvaliteet pigem halveneb.

«Inimeste arv, kes enda und vähemalt korra nädalas nutikella abil jälgivad, on viimase kahe aasta jooksul kasvanud 182%. Kuna nutikell aitab kasutajal jälgida nii enda une pikkust kui ka selle kvaliteeti, siis annab see meile hea võimaluse uurida, kuidas inimesed magavad ja mis on selle une kvaliteet. Selleks analüüsisime me 716 miljoni öö uneandmeid Samsungi Galaxy Watch nutikellade kasutajatelt, mille näol on tegemist ühe suuremahulisema uneuuringuga, mis maailmas kunagi tehtud,» sõnas Samsung Eesti koolitusjuht Kirill Kozlov.

Andmetest selgub, et üle maailma magavad inimesed öös keskmiselt 6 tundi ja 59 minutit, seega on inimeste keskmine ööuni langenud alla 7 tunnini, mis on miinimum, mida soovitab näiteks Ameerika Ühendriikide uneühing National Sleep Foundation. Aasta varem oli ülemaailmselt inimeste keskmise ööune pikkus 7 tundi ja 3 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles