FOTOD Huawei uues Helsingi laboris uuritakse, kuidas tervisenäite nutiseadmetega paremini mõõta (1)

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy

Helsingis mitte kaugel kesklinnast asub üks kontor, kuhu sisse piiludes tundub esialgu, et tegemist on mingi spordimeditsiini asutusega, kus palju treeningseadmeid ja aparaate. Isegi mäesuusatamist saab teha ja ühe koha peal ujuda. Tegemist on uue Huawei terviselaboriga, milles mõõdetakse tippsportlaste tervisenäitajaid nii teaduslike aparaatide kui nutikelladega ning proovitakse panna viimaseid sama täpselt mõõtma, kui tipplabori seadmed suutelised.

Nutiseadmed randmel mõõdavadki juba kõikvõimalikke terviseandmeid nagu väike terviselabor, kasutades selleks vaid mõnda andurit randmel. Hiina tehnoloogiafirma Huawei otsustas seda kõike põhjalikumalt uurima hakata sportlaste peal, kellega saab nüüd Helsingis teha kõikvõimalikke katseid. Olemas on maailma parimad seadmed ratastoolisõitja, jooksja, jalgratturi, ujuja ning isegi mäesuusataja andmete kogumiseks.

Kui tõsiste meditsiiniseadmete poolt on kõik salvestatud, vaadatakse, kui täpselt mõõdab kõike seda sportlase randmel olev nutikell. Kui on erinevusi, siis sekkuvad juba insenerid ja teadlased, kes töötavad välja vastavad andurid ja algoritmid, mis tulemusi veelgi täpsemini kirja paneksid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles