KOLM AATOMIT KÕRVUTI Samsung lubas valmis teha ülimalt tiheda 1,4-nanomeetrise kiibitehnoloogia

tehnika.postimees.ee
Copy
Kiibitehnoloogial on sein vastas: Samsungi 1,4 nm tehnoloogiaga skeemid peaksid füüsikaseadustest maksimumi välja pigistama ning teoorias poleks enam võimalik veel väiksemaid transistore kiibi peale panna. Kuid muidugi on võimalik, et varsti leiutatakse jälle mõni hoopis uus lahendus, millega hakatakse protsessoreid hoopis teistmoodi tootma.
Kiibitehnoloogial on sein vastas: Samsungi 1,4 nm tehnoloogiaga skeemid peaksid füüsikaseadustest maksimumi välja pigistama ning teoorias poleks enam võimalik veel väiksemaid transistore kiibi peale panna. Kuid muidugi on võimalik, et varsti leiutatakse jälle mõni hoopis uus lahendus, millega hakatakse protsessoreid hoopis teistmoodi tootma. Foto: Samsung

Samsung avaldas oma plaani minna kiibitehnoloogias füüsika piirile, hakates mõne aasta pärast tootma 1,4-nanomeetrise tehnoloogiaga kiipe. 

Samsungi tulevane SF1.4 tehnoloogia ehk 1,4-nanomeetrine protsessitehnoloogia suurendab väga palju seniste protsessorite jõudlust ning vähendab energiatarvet, ütles Samsungi asepresident Jeong Gi-Tae väljaandele The Elec.

Maailma kiibituru liidriks on praegu Taiwani ettevõte TSMC, kuid Samsung on kohe selle järel teisel kohal. TSMC kiipe peetakse siiski paremaks kui Samsungi omi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles