Elon Muski tehisaru astus areenile ja olevat maailma parim (1)

Copy
Tehnoloogiaettevõtja Elon Musk, kellele kuuluvad Tesla, SpaceX ja X, osales hiljuti riigijuhtide kohtumisel, kus arutati tehisintellekti arengu reguleerimist. Vaid mõni päev hiljem tõi Musk välja oma tehisintellekti, mis olevat parem ja vabam kui teised.
Tehnoloogiaettevõtja Elon Musk, kellele kuuluvad Tesla, SpaceX ja X, osales hiljuti riigijuhtide kohtumisel, kus arutati tehisintellekti arengu reguleerimist. Vaid mõni päev hiljem tõi Musk välja oma tehisintellekti, mis olevat parem ja vabam kui teised. Foto: Tolga Akmen / POOL / EPA / Scanpix

Tehnoloogiaettevõtja Elon Musk tõi eile oma hiljuti asutatud tehisintellekti ettevõte xAI loodud kunstmõistuse avalikkuse ette. Laupäeval sai piiratud kasutajaskonnale kättesaadavaks värske tehisintellekti mudel Grok, et konkureerida valdkonna selliste suurtegijatega, nagu OpenAI (ChatGPT) ja Google (Bard).

Juulis käivitatud startup'i esimese suurema avalikukstegemise käigus jagatakse tehnoloogiat vaid valitud seltskonnale, kuhu kuuluvad inimesed on pärit ka teistest tuntud tehnoloogiafirmadest, nagu OpenAI, Google DeepMind, Tesla ja Toronto ülikool.

Musk, kes on muu hulgas Tesla ja SpaceXi looja ning Xi ehk endise Twitteri sotsiaalmeediaplatvormi haldaja, andis reedel teada, et eesoleval laupäeval esitletakse uuenduslikku tehisaru mudelit: «Siis tutvustab xAI oma esimest tehisintellekti väljavalitud kasutajaskonnale. Mitmes mõttes on see praegu saadaolevatest parim.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles