ÕHUKAITSE FRANKENSTEIN Ukraina pani kokku Vene ja USA relvasüsteemid ja need töötavad päris tõhusalt

tehnika.postimees.ee
Copy
Õhutõrjerakett RIM-7P Sea Sparrow on USAs küll mereväe kasutuses, kuid ümber ehitatuna saab seda välja lasta nõukogudeaegse raketisüsteemiga Buk-M1. Ukrainal neid on, aga laskemoona napib, sest seda toodab ainult Venemaa. Ümber ehitatud Bukid suudavad välja tulistada ka läänest saadetud rakette.
Õhutõrjerakett RIM-7P Sea Sparrow on USAs küll mereväe kasutuses, kuid ümber ehitatuna saab seda välja lasta nõukogudeaegse raketisüsteemiga Buk-M1. Ukrainal neid on, aga laskemoona napib, sest seda toodab ainult Venemaa. Ümber ehitatud Bukid suudavad välja tulistada ka läänest saadetud rakette. Foto: Stocktrek Images / Scanpix

Ukraina kaitsejõud alustasid mõni aeg tagasi programmi FrankenSAM, et ühendada Vene õhukaitsesüsteem Buk-M1, mida leidub ukrainlastel varustuses palju, USA õhukaitseraketiga RIM-7 Sea Sparrow. Ameerika sõjaväelased katsetasid uut kombinatsiooni mõni päev tagasi samuti ja leidsid, et kahe süsteemi koostöö tagab päris hea tulemuse.

Ukrainlased võidavad sellest, et saavad ära kasutada oma varustuses olevaid Buke ega pea kogu õhukaitsesüsteemi ameeriklastelt välja kauplema, piisab vaid rakettidest, mis suurendavad ka täpsust ja reageerimiskiirust. 

New York Times kirjutas, et projekt algatati 28. oktoobril ning mõni nädal hiljem ongi juba tulemusi näha, nagu ütles Ukraina õhukaitse kõneisik Juri Ignat väljaandele Radio NV.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles