Garmin esitles spetsiaalselt mereleminekuks mõeldud tippklassi nutikella quatix 7 Pro

tehnika.postimees.ee
Copy
quatix 7 Pro on mõeldud merele minekuks.
quatix 7 Pro on mõeldud merele minekuks. Foto: Garmin
  • Merekell kestab 16 päeva
  • Merel on ühed, maismaal teised funktsioonid
  • Kell toetab osade päramootorite kaugjuhtimist randmelt

Mereelektroonika tootja Garmin teatas täna merendusvaldkonna jaoks mõeldud järgmise põlvkonna nutikella quatixâ 7 Pro turuletulekust. See on spetsiaalselt vetel viibimiseks loodud mudel, mis jälgib igapäevast treeningkoormust ja heaolu ning muuhulgas tagab nutikella režiimis kuni 16 päeva kestva aku tööaja.

Lisaks on nutikellal quatix 7 Pro kaks uut rakendust – Trolling Motor Remote ja Fish Forecast, mis lihtsustavad vetel liikuvate mere- ja paadisõitjate ning kalurite elu.

«Meie uus quatix 7 Pro on loodud merelist elustiili silmas pidades. Meresõitjatele, purjetajatele ja kaluritele mõeldud uued nutikella quatix 7 Pro funktsioonid suudavad muuta vee peal veedetud päeva veelgi paremaks. Samas näeb kell stiilne ja rafineeritud välja ka kaldal kandes,» ütlesGarmini ülemaailmse lõpptarbijatele suunatud müügi asepresident Dan Bartel.

Tippklassi disain

Kell on piisavalt robustne ja tugev, et pidada vastu karmides merelistes oludes, samas piisavalt stiilne ja soliidne, et sobib kanda õhtusöögil või sõpradega pidulikumale üritusele välja minnes. Mudelil quatix 7 Pro on kriimustuskindel safiirklaas, teemantkõva süsinikkattega titaanist raam, metallist nupukaitse, kiirlukustusega rihm ja metallkaitsega kandurid.

Lisaks saavad kandjad keerulistes merelistes oludes kasutada kella juhtimiseks klassikalisi nuppe või puutetundlikku kasutajaliidest, et pääseda kiiresti ligi kõikidele kella funktsioonidele.

Foto: Garmin

Valgust annab mugavalt quatix 7 Pro hele LED-tuli, millel on reguleeritav intensiivsus ja vilkumisrežiim ning punane valgus, mis võimaldab näha ka pimedas pärast päikeseloojangut.

Kella korpus on valmistatud ookeanist kogutud ümbertöödeldud plastist.

Merel olles asjad kontrolli all

Veepealseteks seiklusteks loodud sisseehitatud rakendused teevad nutikellast quatix 7 Pro parima tüürimehe. Lisaks eellaaditud paadisõidurakendustele ja mitmesugustele tegevustele on nutikellal uus rakendus Trolling Motor Remote, mis lubab kaluritel juhtida Force-tüüpi päramootoreid kiirelt ja hõlpsalt otse randmelt, olles samal ajal ise paadi mis tahes kohas.

See uus funktsioon aitab kaptenitel mootoriga ühenduse loomisel näha mootori olekut ja saada selle toimise kohta teavitusi. Nutikell quatix 7 Pro annab võimaluse meresõitjatel otse randmelt mugavalt kaugjuhtida ka ühilduvaid Garmini kaardiplottereid, autopilootseadmeid, Fusion audiosüsteeme ja muid seadmeid.

Kalameestele meeldib kindlasti ka rakendus Fish Forecast, mis jälgib ööpäevaringselt päikese ja kuu liikumist, andes nõu, millal on kalad tõenäoliselt kõige aktiivsemad ja aidates leida parimaid aegu püügiretkedeks.

Kell on varustatud ka täiustatud merendusrakenduste ja funktsioonidega, mis aitavad jälgida paadisõiduandmeid ja saada hoiatusi, parandades vee peal olles teadlikkust valitsevatest oludest.

Navigeeri eksimusteta

Täiustatud navigatsiooniandurite ning mitut sagedust kasutavate GPS- ja SatIQ-tehnoloogiatega pakub quatix 7 Pro väga head positsioneerimistäpsust ka keerulistes oludes, optimeerides samal ajal aku tööaega.

Seadmesse on eellaaditud TopoActive´i kaardid, mis aitavad hoida õiget suunda maismaal, aga kell toetab ka täiendavaid kaardivõimalusi, sealhulgas üksikasjalikke BlueChart g3 ranniku- ja ilmastikukaarte, nii et meresõitjad saavad navigeerida värvilisel ekraanil, mis on selgelt loetav ereda päikesevalguse käes.

Eraldi funktsioonid maa peal ja vetel

Lisaks eellaaditud paadisõidurakendustele ja veeliste tegevuste, nagu purjetamine, surfamine, veesuusatamine jne toetamisele, võimaldab quatix 7 Pro kasutajatel jälgida oma liikumist enam kui 30 muu tegevusprofiili raames, sealhulgas jooks, matkamine, golf ja muud.

Treeningu jälgimise funktsioonid nagu VO2 max, vastupidavuse skoor ja mäkketõusu näitajad aitavad kasutajatel vormis püsida, samal ajal kui üldise heaolu näitajad, nagu täiustatud uneseire ja Pulse Ox aitavad oma keha paremini mõista.

Nagu paljudesse Garmini nutikelladesse, nii on ka mudelisse quatix 7 Pro sisse ehitatud mitmeid ühilduvusfunktsioone, nagu nutiteavitused ja muusikasalvestus ilma telefonita kuulamiseks, kontaktivabad maksed Garmin Pay ja palju muud.

Mudel quatix 7 Pro on saadaval soovitusliku jaemüügihinnaga 999,99 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles