PARAS PAUK Tehisaru isa Altman sai oma firmast kinga – mis juhtus? (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Veel paari päeva eest, 16. novembril, esines OpenAI juht Sam Altman tehisintellekti tuleviku teemadel Aasia ja Vaikse Ookeani majanduskoostööorganisatsiooni (APEC) liidritele. Tänaseks on ta oma ametist prii.
Veel paari päeva eest, 16. novembril, esines OpenAI juht Sam Altman tehisintellekti tuleviku teemadel Aasia ja Vaikse Ookeani majanduskoostööorganisatsiooni (APEC) liidritele. Tänaseks on ta oma ametist prii. Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS

​Sam Altman lasti lahti Open AI eesotsast. Selgitused on ümarad, aga viitavad sügavamale konfliktile. Ilmselt käärib tehisaru loojate ja juhtide hulgas rohkem, kui välja paistab.
​Mõne aja eest viitas Altman asjaolule, et suurte keelemudelitega tegelejad loovad justkui jumalat.

Sam Altman on vallandatud OpenAI, Inc. mittetulundusühingu tegevjuhi kohalt, mis on OpenAI tehisintellekti idufirma juhtorgan. Ta lahkub nii ettevõtte juhatusest kui ka tegevjuhi ametikohalt. Altmani lahkumisele eelnes juhatuse «kaalutletud ülevaatusprotsess», milles jõuti järeldusele, et Altman «ei olnud oma suhtluses teiste juhatuse liikmetega järjepidevalt avameelne», takistades nende võimet oma kohustusi täita​​. Siit võib mõistagi küsida, et kui tehisaru loojate hulgas on suuri erimeelsusi, siis kui ulatuslikult võib mõjutada see tehisaru enese kvaliteeti?

Juhatuse sõnul on neil kadunud usaldus Altmani võime vastu OpenAI-d edasi juhtida. Altman ise väljendas, et ta armastas oma aega OpenAI-s ja lubas hiljem jagada rohkem infot oma järgmiste sammude kohta​​.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles