Hiina idufirma väidab, et nende tehisintellekt Yi on USA ChatGPTst juba palju võimsam (2)

tehnika.postimees.ee
Copy
Hiina ja USA tehisintellektide võidujooks jätkub: Pekingi idufirma vestlusrobot Yi on juba mõne näitaja poolest palju võimsam kui USA päritolu ChatGPT, kuid oskab vaid kahte keelt: hiina ja inglise. Pilt on illustratiivne.
Hiina ja USA tehisintellektide võidujooks jätkub: Pekingi idufirma vestlusrobot Yi on juba mõne näitaja poolest palju võimsam kui USA päritolu ChatGPT, kuid oskab vaid kahte keelt: hiina ja inglise. Pilt on illustratiivne. Foto: FLORENCE LO / Reuters / Scanpix

Hiinas arendatav suur keelemudel Yi on vähemalt mõnedes näitajates USA idufirma OpenAI suurest keelemudelist ChatGPT kaugelt mööda läinud. Avatud lähtekoodiga Yi pidi suutma korraga käsitleda kuni 200 000 märki (tokenit), samal ajal kui ChatGPT keelemudeli GPT-4 Turbo võimekus on 128 000.

Yi on avatud lähtekoodiga, oskab hiina ja inglise keelt ja on treenitud 34 miljardi parameetriga, mille jaoks on andmeid kogutud Internetist, nii nagu teeb ka USA idufirma OpenAI oma ChatGPT treenimiseks. 

Tehnoloogiafirma Beijing Lingyi Wanwu ehitas selle progressiivse generatiivse vestlusroboti oma tehisintellekti laboris 01.AI. Suur keelemudel (LLM) on saadaval kahes versioonis: kerge variant Yi-6B-200K ning võimsam Yi-34B-200K.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles