Robotexil osales sel aastal ligi 3000 võistlejat

tehnika.postimees.ee
Copy
17.11.2023. Tallinn. Robotex Unibet Arenal. Foto Eero Vabamägi, Postimees
17.11.2023. Tallinn. Robotex Unibet Arenal. Foto Eero Vabamägi, Postimees Foto: Eero Vabamägi

Seekordsel rahvusvahelisel robootikafestivalil Tallinnas toimus 14 võistlust ning osales 887 võistkonda 26 riigist: Itaaliast, Küproselt, Kreekast, Türgist, Poolast, Lõuna-Koreast, Leedust ja mujalt. Kõige suurema võistlejate arvuga, üle 100 võistleja, olid esindatud Türgi, Kreeka, Eesti ja Küpros. Kõige rohkem medalikohti sai meeskond ItLug Itaaliast, kes võitis Folkrace´i võistlusel esimese, teise ja kolmanda koha.

Rahvusvaheline robootikasündmus Robotex International toimus Tallinnas 22. korda. Võistlejad, õpilased, üliõpilased, perekonnad ja muidu robootikahuvilised tulid kokku, et ehitada roboteid, võistelda ning tutvuda tehnoloogia uusimate saavutustega.

Robotexi EXPO alal sai tutvuda paljude robootika- ja tehnoloogiaettevõtete insenerilahenduste, toodete ja teenustega. Põnevate väljapanekutega olid kohal Eesti Lennuakadeemia, TalTech, Tallinna Tehnikakõrgkool, Stoneridge Electronics, Schbot, RoboMiku, 3KGroup, 3D Koda, Argo Kirjastus, AirJump, Tudengisatelliit, TalTechi Autospordiklubi, Cufa Drift RC, ProtoFactory, kood/Jõhvi ja SK-ID Solutions koos CTF-Techiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles