Prantslaste sõjandustrikk ajab vaenlase radarid hulluks (2)

tehnika.postimees.ee
Copy
Pilt on küll illustratiivne, kuid umbes nii droonipeibutised töötaksid: õhus moodustatakse parv, mis imiteerib vaenlase radarile suurt ja olulist sõjalist objekti. Kui rakett on lendu lastud, lendab drooniparv laiali. Pildil on drooniparv Buckinghami palee kohal eelmise aasta juunis kujundlendamist etendamas.
Pilt on küll illustratiivne, kuid umbes nii droonipeibutised töötaksid: õhus moodustatakse parv, mis imiteerib vaenlase radarile suurt ja olulist sõjalist objekti. Kui rakett on lendu lastud, lendab drooniparv laiali. Pildil on drooniparv Buckinghami palee kohal eelmise aasta juunis kujundlendamist etendamas. Foto: John Rainford / Scanpix

Prantsuse sõjaväe uus süsteem on tööpõhimõttelt lihtne. Vaenlase õhutõrje radaritele ilmuvad korraga drooniparved, mis annavad märku vaenlase rünnakust. Massiivse kaitsega tühjendatakse salved ja ühtlasi antakse kätte oma õhutõrje positsioonid. Nüüd algab lahingu teine etapp.

Prantsuse sõjandusekspertide heaks kiidetud idee on tõesti selge ja arusaadav: tagada, et sülemis töötavad droonid suudaksid end positsioneerida nii, et saavutataks lennuki või lahingudrooni radari jaoks vajalik ristlõikepindala. Nii arvavad vaenlase õhutõrjesüsteemid, et ründavaks õhumasinaks on midagi suuremat ja väärtuslikku.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles