LÖÖVADKI LAHKU? Huawei uus telefonide operatsioonisüsteem pole enam Androidiga ühilduv

tehnika.postimees.ee
Copy
Huawei uut operatsioonisüsteemi HarmonyOS NEXT esitleti Hiinas Shenzhenis 25. septembril, kuid esialgu saavad seda kasutada vaid arendajad. Nende sõnul kaob Huawei mobiiliplatvormilt peagi Androidirakenduste tugi.
Huawei uut operatsioonisüsteemi HarmonyOS NEXT esitleti Hiinas Shenzhenis 25. septembril, kuid esialgu saavad seda kasutada vaid arendajad. Nende sõnul kaob Huawei mobiiliplatvormilt peagi Androidirakenduste tugi. Foto: Liang Xu / Xinhua via ZUMA Press / Scanpix

Huawei tõi sel suvel avalikkuse ette oma operatsioonisüsteemi HarmonyOS NEXT, mida saavad esialgu proovida vaid arendajad. Paljude märkide põhjal võib platvorm peagi eemalduda Google'i Androidist ja muutuda iseseisvaks. Huawei telefonides ei pruugi siis enam tavalised Androidi äpid töötada.

Uues HarmonyOS Nextis puudub Androidi .apk tugi, mis tähendab, et selle operatsioonisüsteemiga telefonidesse ei saa enam installida Androidi rakendusi ega lugeda Androidi koodi, kirjutab GSMArena.

Väljaande Pandaily sõnul otsitakse praegu palju HarmonyOSi arendajaid, et Huawei uuele platvormile äppe arendada. Nendele pakutav palk on tunduvalt kõrgem kui Androidi arendajate oma, avaldas Pandaily.

Huawei on USA kaubandussanktsioonide nimekirjas, mis toob kaasa USA ettevõtetele ärikeelu Hiina ühe suurima tehnoloogiafirma suhtes. Seepärast pole võimalik Huawei telefonides Google'i teenuseid kasutada ning näiteks äppide installimist tuleb teha Google'i äpipoe Play asemel teiste lahenduste kaudu.

Huaweil on aga endiselt hiiglaslik turuosa Hiinas ja Aasia riikides ning selle kasutajaskonnaga on võimalik hakata looma täiesti oma platvormi, kus on saadaval spetsiaalselt Huawei seadmete jaoks tehtud äpid ja teenused. Huawei senise operatsioonisüsteemi versiooni HarmonyOS 4 kasutajaid on praeguseks juba üle 100 miljoni.

Uus HarmonyOS NEXT ühendab endas Androidi ja IOSi parimad omadused ning on neist mõlemast sõltumatu, kirjutab Huawei Central. Lisaks nutitelefonidele on operatsioonisüsteemi praegune versioon juba kasutuses nutikellades, tahvelarvutites ja tööstusseadmetes.

Siseinfo põhjal pole teada, millal Huawei seadmete tugi Androidi äppidele täpsemalt kaob, kirjutatakse IT Home'i uudistes, sest sellekohast teadet pole töötajatele veel saadetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles