Eesti tugevaim «CS2» tiim võitis järjekordse turniiriga 5000 dollarit

Steven Tiirik
Copy
SYnck 2023. aasta MängudeÖÖ võidukarikaga.
SYnck 2023. aasta MängudeÖÖ võidukarikaga. Foto: Rene Lutterus

Vabariigi ainus professionaalne «CS2» meeskond sYnck võitis 24. novembril ühe oma seni suurima turniiri, European Pro League 2nd Division 7. hooaja. Raskelt saadud võidu eest premeeriti sYncki 5000 dollari ja piletiga European Pro League Season 12 turniirile.

10 000 dollarilise auhinnafondiga turniir algas 20. novembril. Kohe esimesena sai sYnck vastaseks võistluse tugeva favoriidi Zero Tenacity. Üllatuslikult suutis sYnck Balkani tiimi siiski 2-1 seisuga võita ja liikus edasi järgmisesse vooru.

Võitjate ringi finaalis tuli mängida maailma edetabelis 124. kohta hoidva meeskonnaga Lazer Cats. Kuigi sYnck kaotas esimese kaardi (Nuke) üsna tugevalt, siis kaks järgmist olid juba palju kergemad ja taaskord 2-1 seisuga mängiti ennast finaali.

Finaalis tuli taaskord vastaseks Zero Tenacity, kes oli end vahepeal kaotajate ringist tagasi üles mänginud. Kuigi sYnck oli samal turniiril Zero Tenacity üle juba võidutsenud, siis ennustati ikkagi pigem vastaste edu.

SYnck mängis aga jälle hästi. Finaalis edastati vastaseid taaskord 2-1 seisuga ja võiduga kindlustati ka 5000 dollarit.

Samuti on sYnck nüüd kutsutud ka European Pro League Season 12 turniirile. Seal on auhinnafond juba 20 000 dollarit. Võitu jahivad teiste hulgas ka sellised tippmeeskonnad nagu Preasy, paiN, Into the Breach ja Sprout.

sYnck alustab turniiri A-alagrupis. Edasipääsu nimel tuleb seal aga ränka vaeva näha, sest samast grupist tahavad edasi pääseda ka maailma edetabelis 35. kohta hoidev Preasy ja pingerea 40. kohal asetsev paiN.

Esimene mäng Brasiilia ühe tugevaima tiimi paiN vastu on sYncil tänaseks ka mängitud. Üllatuslikult suutis sYnck veel kevadel maailma 15. parima hulka kuulunud tiimi võita.

sYnck asub hetkel HLTV edetabeli 115. kohal, aga järgmisel nädalal on oodata suurt tõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles