VIDEO Tulevik ongi käes: nii näeb välja Waymo juhita taksoga sõitmine

tehnika.postimees.ee
Copy
Ameerika Ühendriikides on Google´i tütarfirma Waymo isejuhtivad autod juba aasta otsa ringi sõitnud. Nüüd on see teenus juba pea sama loomulik, kui tavalise äpitakso tellimine.
Ameerika Ühendriikides on Google´i tütarfirma Waymo isejuhtivad autod juba aasta otsa ringi sõitnud. Nüüd on see teenus juba pea sama loomulik, kui tavalise äpitakso tellimine. Foto: Waymo

Eriti kallite ja eriliste luksusautode testija Supercar Blondie on nüüd ette võtnud ja ära proovinud Google´i tütarfirma arendatava ning juba kommerts-sõite tegeva isejuhtiva takso Waymo. See tuleb äpiga ette nagu äpitakso ikka, kuid liigub ilma ühegi juhita pardal ning saab hakkama tavalises tänavaliikluses.

Waymo ühe auto maksumus ongi ühele superautole kohane: ligi 230 tuhat eurot. Ehkki Waymo pole auto hinda avalikustanud, arvatakse, et koos kogu pardal olevate süsteemidega võiks selle hind sinnakanti ulatuda, mis on veel liiga kallis, et masstootmist alustada.

Supercar Blondie näitas, kui sujuv see tehnoloogia praegu juba on: kõik sarnaneb tavalisele äpitaksole, kuid pardal tervitab sind päris inimese asemel hääl kõlaritest, mis on robotilt pärit. Vajadusel võib muidugi vajutada nupule ning rääkida «päris» dispetšeriga. Rool pöörab nagu istuks juhiistmel nähtamatu sohver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles