Sony kaamerad hakkavad võitlema võltsitud piltide vastu

tehnika.postimees.ee
Copy
Pildile lisatakse pildistamise hetkel digiallkiri, mis kinnitab, et see foto on ehtne ja aitab vältida uudisfotode võltsimist.
Pildile lisatakse pildistamise hetkel digiallkiri, mis kinnitab, et see foto on ehtne ja aitab vältida uudisfotode võltsimist. Foto: Sony

Sony autentsustehnoloogia annab masinapõhise digitaalallkirja, mis välistab võimaluse märkamatuks manipuleerimiseks. Digitaalne allkiri tehakse kaamera sees jäädvustamise hetkel riistvaralise kiibistikuga. See turvafunktsioon on suunatud professionaalidele, kes soovivad kaitsta oma sisu autentsust, ning pakub lisaturvalisust, mis aitab uudisteagentuuridel võidelda võltsitud piltide vastu.

«Kuigi tehisintellekti kiire areng toob uusi võimalusi loominguliseks väljenduseks, on see toonud kaasa ka kasvava mure muudetud või manipuleeritud piltide mõju pärast ajakirjanduses,» ütles Sony Europe´i pildi- ja tootelahenduste turundusjuht Yann Salmon Legagneur, «vale teabe ja piltide levitamisel on reaalne sotsiaalne mõju, mis ei too kahju mitte ainult meie fotoajakirjanikele ja uudisteagentuuride partneritele, vaid kogu ühiskonnale. Me hoolime väga sellest probleemist ja oleme pühendunud sellele, et kasutada oma ressursse selle probleemi lahendamiseks.»

Yann Salmon Legagneuri sõnul aitab Sony oma tööga C2PA (Coalition for Content Provenance and Authenticity) juhtkomitees kaasa tööstusharu standardi kehtestamiseks piltide redigeerimise ja manipuleerimise jälgimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles