Veel juulis 2022 näitasid Iisraeli kaitseministeeriumi ametnikud visiidil viibivale USA presidendile Joe Bidenile uut laserrelva kui võimalust Iraani droone tõrjuda. Nüüd kasutatakse seda Hamasi rakettide vastu varem, kui oli plaanis see relv kasutusele võtta.
Veel juulis 2022 näitasid Iisraeli kaitseministeeriumi ametnikud visiidil viibivale USA presidendile Joe Bidenile uut laserrelva kui võimalust Iraani droone tõrjuda. Nüüd kasutatakse seda Hamasi rakettide vastu varem, kui oli plaanis see relv kasutusele võtta. Foto: Iisraeli kaitseministeerium / AFP / Scanpix

Iisraeli õhukaitset tagav «raudkuppel», mis on mõeldud droonide, rakettide ja kõige lendava efektiivselt allatoomiseks, kasutas nüüd sõjas Hamasiga esimest korda uut «Raudset kiirt» ehk relva, mis lendava raketi kiiresti ja odavalt nii-öelda augustab, et see alla kukuks.

Laserrelv Iron Beam («Raudne kiir») on 100 kW võimsusega ehk suure energiatarbega laserrelvade süsteem, mis suudab kinni püüda õhusihtmärke mõnesaja meetri kuni mitme kilomeetri kauguselt.

Kommentaarid (1)
Copy