Kahuriliha hakkab otsa saama: Venemaa saadab rindele kuulipildujarobotid (5)

tehnika.postimees.ee
Copy
Automaadiga saab tulistada selle seadeldise abil, vaadates läbi Full HD kaamera ning juhtides sihikut mängukonsooli puldi laadse nupustikuga.
Automaadiga saab tulistada selle seadeldise abil, vaadates läbi Full HD kaamera ning juhtides sihikut mängukonsooli puldi laadse nupustikuga. Foto: Rostec/KRET

Venemaa relvatootja Rostec tütarettevõte KRET ehitas valmis tanki kuulipilduja kaugjuhtimismooduli, millega saab suure eraldusvõimega videokaamera vahendusel tulistada lahingutegevusest ise eemal olles.

Kaugjuhtimisplatvorme saab eemalt juhtida kuni ühe kilomeetri kauguselt. Ukraina lahinguväljadele olevat paigutatud juba neli sellist moodulit, kirjutab Army Recognition, ning aasta lõpuks on kavas tarnida veel viis moodulit.

Kuulipilduja kaugjuhtimisplatvorm saadi valmis vaid kahe kuuga ning see on varustatud Full HD kvaliteediga videokaameraga, millel on kaheteljeline stabiliseerimine ja 30-kordne suurendus. Operaatorid haldavad moodulit LCD-ekraanist ja juhtkangist koosneva terminali kaudu.

Juhtimismoodul aitab sihtmärke jälgida ja tabada 50–1100 meetri kauguselt, kuulipildujarobotit saab täiendada termo- ja öönägemismoodulitega. Lahendust on väidetavalt katsetatud tegelikes lahinguolukordades.

Kuulipildujarobotit valmistatakse Stavropoli tehases ja sellele käib 7,62 mm kaliibriga automaatrelv. Niisuguse masina järele olevat tundnud vajadust Ukraina rindel olevad «spetsiaalset sõjalist operatsiooni» läbi viivad sõdurid, avaldab portaal Topwar viitega Rosteci pressiteatele, ning neile toimetati esimesed eksemplarid ka juba kohale, et rasketel positsioonidel vastast tagasi hoida.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles