PALJU ÕNNE ChatGPT sai aastaseks

teadus.postimees.ee
Copy
Foto: SEBASTIEN BOZON/AFP

ChatGPT käivitamine 30. novembril 2022 tähistas tehisintellekti valdkonnas pöördelist hetke, mida sageli nimetatakse tehisintellekti läbimurdeaastaks. ChatGPT hakkas vahetult pärast avaldamist kiirelt populaarsust koguma, lummates kasutajaid ja püstitades rekordeid kõige kiiremini kasvava kasutajaskonnaga tarbijarakenduste seas. ChatGPT looja OpenAI oli ise jahmunud selle kasutajate tohutust kasvust – 2023. aasta jaanuariks oli sel igapäevaselt ligikaudu 13 miljonit külastajat.

Kogu selle murrangulise aasta jooksul demonstreeris ChatGPT kasutajaliideste suurt rolli. Selle mõju ühiskonnale ulatus kaugemale kui selle tehnoloogilised võimalused, mis kujundas uusi inimkäitumise mustreid. Generatiivsed tehisintellekti süsteemid, sealhulgas ChatGPT, hakkasid kulutule kiirusel levima.

Praegu väidab OpenAI, et ChatGPT iganädalane kasutajaskond on hämmastav 100 miljonit, mis näitab selle laialdast integratsiooni nii isiklikku kui ka töövaldkonda. Ettevõtted, alates algtaseme töötajatest kuni tippjuhtideni, on selle tehisintellekt vestlusroboti omaks võtnud ning mõned nimetavad generatiivset tehisintellekti isegi kõige olulisemaks platvormiks alates iPhone'i debüüdist 2007. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles