AEGLANE TV Jõulukanal, kust on alati midagi vaadata: lõket saab nüüd näha 4K formaadis

tehnika.postimees.ee
Copy
Mingil hetkel ilmuvad lõkke juurde ka päkapikud.
Mingil hetkel ilmuvad lõkke juurde ka päkapikud. Foto: Telia

Telia avas tänasest juba 17. hjooaega töötava jõulukanali, kust näidatakse ei midagi muud kui katkematult põlevat lõket. Sel aastal on see 4K eraldusvõimega ehk eriti terav ka uuemates telekates, kui tehnilised tingimused on täidetud.

Nagu varasematel aastatel, saab kanalit jälgida kas mõnusa kaminatule praksumise või jõulumuusika saatel. Samas on kanal saanud sel aastal ka ühe olulise uuenduse.

«Selle aasta kõige suurem uuendus on, et esimest korda oma ajaloo jooksul võib kaminakanalit vaadata ka 4K ehk UHD-TV (ultra high definition television) formaadis. Selleks, et kanalit 4K formaadis näha, peavad täidetud olema teatavad tehnilised tingimused,» ütles Telia televisiooni ja meelelahutuse valdkonna juht Birjo Kiik.

Kiik lisas, et kui vajalikke tehnilisi tingimusi pole siiski võimalik täita, saab kaminatuld nautida n-ö harjumuspärasel viisil ehk iga Telia TV vaatamist võimaldava seadmega.

4K resolutsiooniga kaminakanali vaatamiseks on vajalik:

  • piisava kiirusega interneti püsiühenduse olemasolu (vähemalt 20 Mbit/s);
  • 4K vastuvõttu võimaldav digiboks (Arris VIP5305 või Telia Android TV digiboks või Telia TV äpp 4K Android TV teleris);
  • 4K resolutsiooniga teler;

Digiboksi ja teleri vahel on video edastus lülitatud 4K peale (Arrise digiboksi puhul kontrolli videoseaded üle Telia TV seadete menüüs tehniliste seadete all; Android digiboksi puhul kontrolli videoseadeid Androidi seadetest).

Lisaks 4K formaadile saab Telia kaminakanal detsembris veel ühe uuenduse.

«Paljudele kaminakanali vaatajatele on varasematest aastatest tuttav üks väike päkapikk, kes aeg-ajalt teleekraanilt läbi jookseb. Saladuskatte all võin öelda, et mingil hetkel detsembris teeb kaminakanalis teledebüüdi uus päkapikk, kes näeb pisut teistsugune välja. Milline täpselt, seda saab iga kanali vaataja õige pea juba ise avastada,» ütles Kiik.

Telia kaminakanalil on päris arvestatava pikkusega ajalugu, mis ulatub juba 17 aasta tagusesse aega.

Kaminakanali leiab Telia TV telekanalite menüüst. Selleks tuleb Telia TV puldil kasutada  nooleklahve: algatuseks vajutada kas vasemale või paremale noolele ning peale telekanalite menüü avamist liikuda alumise nooleklahviga kuni valikuni «Kaminakanal».

Kaminakanal on kõigile Telia TV klientidele talveperioodil avatud vahemikus 1. detsembrist 2023 kuni 31. jaanuarini 2024.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles