Tärkas elektroonikahuvi? Insener soovitab, mida pista algaja elektrooniku tööriistakasti

tehnika.postimees.ee
Copy
Insener Indrek Keskküla  soovitab elektroonikahuvilisele kokku panna komplekti, millega oma huvi edasi arendada.
Insener Indrek Keskküla soovitab elektroonikahuvilisele kokku panna komplekti, millega oma huvi edasi arendada. Foto: Arno Mikkor

Viimasel ajal on korduvalt tähelepanu juhitud murettekitavale tõsiasjale, et Eesti inseneripõud on jõudmas kriitilise piirini. Sellises olukorras ei saa ühtki tehnikahuvilist tulevikutalenti raisku lasta. Kuidas toetada gümnaasiumiõpilase tehnikahuvi ja millest panna talle kokku praktiline tööriistakast esimesteks katsetusteks, selle kohta annab nõu Tallinna Tehnikaülikooli vilistlane ja elektroonikainsener Indrek Keskküla.

Juba lapsepõlvest tehnikamaailma vastu sügavat huvi tundnud Indrek Keskküla on lõpetanud elektroonika ja kommunikatsiooni eriala TalTechis ning töötanud insenerina pea kümme aastat nii suures elektroonikafirmas, oma idufirmas kui ka nüüd asjade interneti ja autonoomsete süsteemide arendusettevõttes Krakul.

Tippinsenerist kolme lapse isa toonitab, et noorte tehnikahuvi suunamisega tasub olla mõõdukas ja mänguline: «Julgen oma kogemusele toetudes öelda, et laps tegeleb oma tehnikahuviga ka ilma vanemate aktiivse toe ja julgustamiseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles