METAVERSUM TALLINNAS Reisimine teise maailma on võimalik kodust lahkumata

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Metaversum on juba kohal: Eestit nüüd hästi tutvustav suitsusaun on virtuaalreaalsuses täitsa olemas. Seda tutvustas Meta ja AmChami ühiskonverentsil Anzelika Gomozova Lõuna-Eesti turismiklastrist.
Metaversum on juba kohal: Eestit nüüd hästi tutvustav suitsusaun on virtuaalreaalsuses täitsa olemas. Seda tutvustas Meta ja AmChami ühiskonverentsil Anzelika Gomozova Lõuna-Eesti turismiklastrist. Foto: Nikita Turok / A Cube Agency

Koroonaaeg pani paljud turismiasutused kinni, kuid, nagu ikka, kui üks uks sulgub, avaneb teine. Nii ongi Facebooki emafirma Meta arvates just nüüd õige aeg, et sukelduda metaversumisse – suurde virtuaalmaailma, kus Covidi ajal kodus töötama harjunud inimesed saavad hakata virtuaalselt reisima täiesti uutmoodi.

Kuid veel enne, kui metaversumisse sukelduda, tuleb ilmselt mõni aasta oodata. Paljudel muuseumidel ja restoranidel on kodulehel juba olemas panoraampildid või -videod, mille abil saab kohapeal arvuti tagant lahkumata ringi vaadata, kuid see on alles suure muutuse algus ja jäämäe tipp.

Facebooki emafirma Meta tutvustas koostöös AmChamiga Tallinnas siinsele turismirahvale kohalike virtuaalreaalsuse firmade abiga, kuhu võiks turism uue «maailmade maailmaga» ehk metaversumiga jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles