KASSIDE KONKURENT? Nunnu kiisurobot hakkab ChatGPT juhtimisel toas ringi veerema

tehnika.postimees.ee
Copy
Kodumasinate uus laine on juba varustatud ChatGPT-laadsete vestlusrobotitega, mis teavad vastust igale küsimusele ja oskavad õppida selgeks uusi trikke.
Kodumasinate uus laine on juba varustatud ChatGPT-laadsete vestlusrobotitega, mis teavad vastust igale küsimusele ja oskavad õppida selgeks uusi trikke. Foto: KEYi Tech

ChatGPT-l on veel üks koht, kuhu edasi imbuda: väikestesse kodurobotitesse, et hakata konkureerima nunnude koduloomadega. Kas see on võimalik, seda proovib idufirma KEYi Tech oma uue kassiliku käitumisega masinaga Loona, mida esitletakse tehnoloogiamessil CES jaanuari alguses.

Loona liigub ringi neljal jalal, millel on otstes rattad, ajab palli taga, nõuab pai ning jahib mööda põrandat laseritäppi nagu päris kassid. Kui aku tühjaks hakkab saama, ei pea kassikonservi välja otsima, sest siis läheb Loona nagu robottolmuimeja ise oma laadimisalusele laadima.

Koduse meelelahutusmasina looja KEYi Tech on asutatud juba 2014. aastal ning sellel on üle 40 patendi. KEYi Tech rakendab tarbijarobotite jaoks tööstuslikke juhtimisalgoritme ning teeb koostööd rohkem kui 500 kooli ja lasteasutusega, kasutades robotit õppematerjalina loodusteaduste tunnis või programmeerimise töötubades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles