Ukraina tutvustas militaarkonverentsil oma uusi võimsamaid droonitapjaid (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Selline näeb välja ukrainlaste uus raadiohäireseade, mille eesmärk on ümbruses olevaid vaenlase droone segada ning juhitavat laskemoona eksitada. Seljakotivarianti saab kanda üks jalaväelane.
Selline näeb välja ukrainlaste uus raadiohäireseade, mille eesmärk on ümbruses olevaid vaenlase droone segada ning juhitavat laskemoona eksitada. Seljakotivarianti saab kanda üks jalaväelane. Foto: Kvertus

Ukraina kaitsetööstuse riiklik ühendus (NAUDI) esitles militaarnäitusel DEX 2023 mitmesuguseid Ukraina ettevõtte Kvertus Technology välja töötatud droonitõrjesüsteeme. Nende hulka kuuluvad segamissüsteem AD Hunter, droonivastane relv AD G-6+ ja kaasaskantav AD Counter FPV, mis on saadaval ka seljakotivariandina.

Kvertuse droonitapja AD G-6+ on nagu paljud teised drooniküttimise riistad käsirelva kujuga. See blokeerib sagedused, mida tavaliselt kasutatakse erinevates kaubanduslikes droonides, sealhulgas Venemaa relvajõudude kasutatavates mehitamata õhusõidukites navigeerimiseks ja juhtimiseks.

AD G-6+ sisaldab üks tund kestvaid akusid, blokeerimisulatust 3,5 kilomeetri kaugusele ja 90 W võimsust. 6 kg kaaluva komplekti saab üks sõdur kaasa võtta.

Relvakujulise raadiohäireseadmega sihitakse läheneva drooni suunas, et rikkuda selle navigeerimisvõime ja side droonijuhiga.
Relvakujulise raadiohäireseadmega sihitakse läheneva drooni suunas, et rikkuda selle navigeerimisvõime ja side droonijuhiga. Foto: Kvertus

Kvertus AD Counter FPV tekitab aga eetrisse nn valget müra, tarbides võimsust kuni 220 W ja soojenemisaeg on kuni 0,5 sekundit. Selle saab kolmjalaga panna oluliste objektide lähedusse eetrihäireid tekitama. 

Kvertus AD Counter FPV seljakotikomplekt on aga sama seade pakituna, nii et seda oleks jalaväelasel eriti mugav seljas kaasas kanda.

Sellel elektroonilisel relval on sarnased omadused standardversiooniga, kuid 8 kg võrra suurem kaal. Koguväljundvõimsus on 60 W. Seljakotiversioon on varustatud lisaks eemaldatava laetava akuga, mis tagab kuni kahetunnise tööaja, mistõttu sobib see suure liikuvusega sõjalisteks operatsioonideks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles