Valimised, automaks ja tehisintellekt: millised olid Eestis aasta otsituimad sõnad?

tehnika.postimees.ee
Copy
Google avaldas äsja oma iga-aastase otsingusõnade trendide ülevaate, kus toodi välja ka Eesti populaarseimad otsingusõnad.
Google avaldas äsja oma iga-aastase otsingusõnade trendide ülevaate, kus toodi välja ka Eesti populaarseimad otsingusõnad. Foto: Richard Drew / AP / Scanpix

Sel aastal on kõige populaarsemad otsingusõnad Eestis 2023. aasta valimised, automaksu kalkulaator ja tehisintellekt, selgub täna avaldatud Google’i aasta otsitumate sõnade edetabelist.

Google kogub igal aastal kokku kõige otsitumad sõnad ja avaldab tulemused detsembris aasta sõnade (Year in Search) kokkuvõttes. Sel aastal täitus ühtlasi 25 aastat Google’i otsingumootori loomisest.

Google’i Eesti äriarendusjuhi Kristina Randveri sõnul aitab Google’i otsingumootori tulemuste analüüsimine paremini mõista nii globaalseid trende kui ka olulisemaid sündmusi ja teemasid riigiti: «otsingumootori andmete analüüsimine annab meile olulist teavet selle kohta, mis inimesi enim mõjutab ja huvitab, alustades poliitikast ja tehnoloogiast lõpetades kuulsate inimeste ja spordisündmustega. Selle pinnalt saab teha erinevaid järeldusi inimeste tarbimisharjumuste osas, aga ka välja töötada uusi tehnoloogialahendusi,» ütles Randver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles