Miljonidollariline aastalõpupidu ehk BLAST World Final 2023 on kohal

Steven Tiirik
Copy
2022. aasta Blast World Final lõppes Robin Kooli (esiplaanil) ja FaZe'i jaoks poolfinaalis
2022. aasta Blast World Final lõppes Robin Kooli (esiplaanil) ja FaZe'i jaoks poolfinaalis Foto: BLAST Premiere - Stephanie Lindgren

13. detsembril saab alguse aasta viimane kõrgeima taseme «CS2» turniir. Eestlase kodutiim arvatakse olevat favoriit.

BLAST Premier World Final toimub taaskord Araabia Ühendemiraatide pealinnas Abu Dhabis. Üritusest võtavad osa kaheksa tiimi, kes on läbi terve aasta näidanud häid tulemusi.

Loomulikult on kohal ka hetkel maailma pingerea esikohal asetsev FaZe Clan. Eesti tugevaima «CS2» mängija Robin «ropz» Kooli kodutiim mängib ühtlasi esimest korda uue koosseisuga.

Teatavasti lahkus tiimi juures hiljuti Russel «Twistzz» Van Dulken. Tema asemele tuli David «frozen» Čerňanský.

FaZe’i esimeseks vastaseks saab Heroic. Taani tiim on küll aasta vältel olnud ohtlik, aga sellest ohtlikust koosseisust pole enam palju järel. Tiimi juurest on lahkunud kapten Cadian, enne teda lahkusid ka jabbi ja stavn.

Heroic asub hetkel HLTV edetabeli 21. positsioonil ja turniiri favoriitide hulka kindlasti ei kuulu. Kõik teised on aga ropzile ja FaZe Clanile üsna võrdselt ohtlikud konkurendid. Kõige tõenäolisem võitja arvataksegi olevat eestlase kodutiim.

FaZe on alates «CS2» peale üleminekust mänginud neli turniiri, neist kolm võitnud ja ühes pidi leppima «vaid» hõbemedaliga. Lisaks lõppes alles hiljuti FaZe Clani 18 mängu pikkune võiduseeria ning pole mingit põhjust arvata, et see võiks pöörduda kaotuste seeriaks.

Vaata turniiri emakeelset otseülekannet Twitch.tv või Postimehe vahendusel. Turniiri esimene mäng algab 13. detsembri hommikul kell 8. FaZe Clan asub võistlustulle hinnanguliselt kell 14.

Ürituse auhinnafond on miljon dollarit.

Blast on üks maailma suurimaid e-spordi turniire, mis pakub meelelahutust nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele. Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, siis vaata koefitsiente OlyBet-i kodulehelt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles