Tehisintellekt ChatGPT vaevleb depressioonis ja keegi ei tea miks (5)

tehnika.postimees.ee
Copy
Tehisintellekt ChatGPT, mille on loonud idufirma OpenAI, muutus viimastel nädalatel depressiivsemaks ja on soovitanud mõnedel kasutajatel ise oma liiga keeruline ülesanne ära lahendada. Miks see nii on, pole teada isegi ChatGPT loojatele.
Tehisintellekt ChatGPT, mille on loonud idufirma OpenAI, muutus viimastel nädalatel depressiivsemaks ja on soovitanud mõnedel kasutajatel ise oma liiga keeruline ülesanne ära lahendada. Miks see nii on, pole teada isegi ChatGPT loojatele. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP / Scanpix

Suur keelemudel ja kõige kuulsam vestlusrobot ChatGPT on kasutajate tähelepanekute põhjal hakanud viimasel ajal käituma veidralt, olles justkui tüdinud ja väsinud kõigist neist päringutest, mida inimesed teevad. Tehisintellekti loonud firma OpenAI kinnitab, et see ongi nii, aga mis on depressiooni põhjus, pole teada.

Jah, me teame, et GPT-4 (ehk viimane ChatPGT võimsaim keelemudel) on läinud laisemaks, kinnitati OpenAI Xi kontol tehtud postituses, kuid põhjus on jäänud selgusetuks, sest nagu tehisintellekti arendav firma kinnitab, pole keelemudelit alates 11. novembrist värskendatud ja seega pole selline vestlusroboti käitumine kindlasti tahtlik.

«Mudeli käitumine võib olla ettearvamatu ja me otsime sellele lahendust,» öeldakse postituses.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles