Blast Wrold Final poolfinaal pakkus tuliseid lahinguid

Steven Tiirik
Copy
Robin Kool ja FaZe
Robin Kool ja FaZe Foto: BLAST Premiere - Stephanie Lindgren

Aasta viimane «CS2» suurturniir Blast Premier World Final 2023 on jõudmas lõpule. Poolfinaalid pakkusid küll pingelisi lahinguid, kuid üllatused jäid sündimata.

Õhtu esimese paari moodustasid FaZe Clan ja Mouz. Esimene oli kindlasti ka kohtumise favoriit. FaZe'i näol on siiski tegu maailma tiimide edetabeli esikohaga. Mouz asetseb  kolmandal kohal.

Kuigi kaartide lõpptulemuseks jäi 2-0 FaZe'i kasuks, siis polnud tegu kaugeltki ühepoolse vastasseisudega. Mõlemad mängitud kaardid (Mirage ja Overpass) lõppesid 13-11 seisuga, ehk mõlemad kaardid mängiti kuni viimase raundini.

FaZe Clan
FaZe Clan Foto: BLAST Premiere - Stephanie Lindgren

Mängu parimaks mängijaks tunnistati Norra legend Håvard «rain» Nygaard. Kogu kohtumise jooksul elimineeris rain kokku 37 vastast, surres ise vaid 31 korda.

Teises poolfinaalis läksid vastamisi Vitality ja NaVi. Valitsev Majori võitja Vitality on kogu turniiri suur favoriit, seevastu NaVi poolfinaalidesse pääsemine oli paljude jaoks üllatav.

Üllatav oli ka NaVi kaardivalik. Esimesena mängiti NaVi poolt valitud Anubis, mille Vitality võitis väga kindlalt 13-5 seisuga.

Vitality kaardivalikuks osutus Inferno. Seal otsustas NaVi alustada mängu terroristide poolelt ja alguses tunduski, et otsus kannab vilja. NaVi suutis mängu 6-1 seisuga juhtima asuda, kui äkki Vitality uue hingamise leidis ja 10 raundi järjest võitis.

NaVi poolfinaalidesse pääsemine oli paljude jaoks üllatav
NaVi poolfinaalidesse pääsemine oli paljude jaoks üllatav Foto: BLAST Premiere - MICHAL KONKOL

Lõpuks võitis Vitality teise kaardi 13-9 seisuga ja kindlustas endale koha FaZe kõrval finaalis. Blast Premier World Final finaal mängitakse 17. detsembril kell 16:00. Kohtumist kommenteerivad Steven Tiirik ja Tõnis «Seep» Piirits.

Blast Premier World Finali karikas
Blast Premier World Finali karikas Foto: BLAST Premiere - MICHAL KONKOL

Blast on üks maailma suurimaid e-spordi turniire, mis pakub meelelahutust nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele. Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, siis vaata koefitsiente OlyBet-i kodulehelt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles