Blast World Finals 2023 «CS2» turniiri võitis Vitality

Steven Tiirik
Copy
Foto: BLAST Premiere - Stephanie Lindgren

Kättemaks jäi olemata. 2023. aastat kokkuvõtva turniiri võitis Vitality, kes alistas FaZe Clani juba teist finaali järjest.

2023. aasta kõige viimase maailmatasemel turniiri finaalis kohtusid Vitality ja FaZe Clan. Juba enne mängu olid paljud kindlal veendumusel, et just Vitality kätte ihaldatud karikas ka läheb.

FaZe Clan ei suutnud finaalis vanat rivaali teist korda järjest alistada
FaZe Clan ei suutnud finaalis vanat rivaali teist korda järjest alistada Foto: BLAST Premiere - MICHAL KONKOL

Esimesena võeti ette Vitality valitud kaart Inferno. Kohe alguses hakkas Vitality vastasseisu võitma. Kuigi FaZe Clan suutis enamustes terroristide poolel mängitud raundidest pommi maha saada, siis Vitality töö just pommide kahjutuks tegemisel oli väga kõrgel tasemel.

Esimese kaardi võitis Vitality 13-5 seisuga. Tegu polnud siiski päris katastroofiga, sest Nuke on FaZe Clani alati raskest seisust välja aidanud ja sellele loodeti ka nüüd.

Paraku ei kujunenud FaZe’i enda kaardivalik kuigi palju edukamaks. Alguses küll suudeti terroristide poolel mängides 5-2 juhtima asuda, aga Vitality pööras selle juba samal poolajal ümber. Pooltevahetus toimus 7-5 Vitality eduseisuga.

Teisel poolajal suutis küll FaZe võita ülimalt olulise püstolraundi, aga sellele järgnenud raund kaotati ning seejärel FaZe enam oma rahalist seisu paika ei saanud ja tuli tunnistada vastase paremust.

Seega lõpptulemusega 2-0 võitis Vitality teise järjestikuse finaali FaZe Clani vastu ja krooniti aasta viimase «CS2» suurturniiri võitjaks. Kuigi kõik kohtumised peeti kolmest parim formaadis, ei kaotanud Vitality kogu turniiri jooksul ühtegi kaarti.

Turniiri parimaks mängijaks nimetati Vitality snaiper Mathieu «ZywOo» Herbaut (karikat hoidmas)
Turniiri parimaks mängijaks nimetati Vitality snaiper Mathieu «ZywOo» Herbaut (karikat hoidmas) Foto: BLAST Premiere - MICHAL KONKOL

Turniiri parimaks mängijaks nimetati Vitality snaiper Mathieu «ZywOo» Herbaut. Suure tõenäosusega nimetatakse Prantsuse imemees jaanuaris HLTV auhindade galal ka kolmandat korda maailma parimaks mängijaks.

Nüüd lähevad «CS2» mängijad teenitud puhkusele. Maailmatasemel turniirid hakkavad aga taas pihta juba õige pea. Blast Premier Spring Groups 2024 turniir algab juba 22. jaanuaril. Seal näeme taaskord mängimas ka FaZe Clani ja loomulikult Robin «ropz» Kooli

Blast on üks maailma suurimaid e-spordi turniire, mis pakub meelelahutust nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele. Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, siis vaata koefitsiente OlyBet-i kodulehelt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles