PILDID Ukrainas toodetud ülikiired reaktiivmootoriga droonid jõudsid lahingusse

tehnika.postimees.ee
Copy
Vabatahtlikud geolokaatorid määrasid selle Ukraina drooni asukohaks Berdjanski. Tegemist on Ukraina tootja Ukrjet õppedrooniga sarnase, kuid ilmselt sellest ümber ehitatud ründedrooniga, mis võib kiirelt ja radaritele nähtamatult kaugele vaenlase tagalasse lennata.
Vabatahtlikud geolokaatorid määrasid selle Ukraina drooni asukohaks Berdjanski. Tegemist on Ukraina tootja Ukrjet õppedrooniga sarnase, kuid ilmselt sellest ümber ehitatud ründedrooniga, mis võib kiirelt ja radaritele nähtamatult kaugele vaenlase tagalasse lennata. Foto: ekraanipilt / X

Sotsiaalmeediasse ilmusid esimesed pildid Ukraina toodetavast reaktiivmootoriga droonist UJ-25. Venelaste poolt avaldatud postitus annab tõendeid selle kohta, et neid uusi relvi kasutatakse juba lahingutes.

Kuna erinevalt näiteks Iraani Shahed-droonidest on Ukraina UJ-25 varustatud reaktiivmootoriga, jõuab see oma sihtmärkideni palju kiiremini ning Vene õhutõrjel on neid palju raskem tabada võrreldes propelleriga aeglaste suitsiididroonidega.

Mehitamata suitsiididrooni UJ-25 Skyline on välja töötanud Ukrjet, kuid reaktiivmootoriga mitmeotstarbelise relva kohta tootja kodulehelt eriti midagi ei leia. Teada on, et arendatav UJ-25 eesmärgiks on hävitada statsionaarseid maapealseid sihtmärke, millel on teadaolevad koordinaadid, kirjutab Defence Blog. Liikuvate sihtmärkide vastu on selle relva tõhusus väike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles