Elektriline lumelaud - kas lumistel tänavatel oleks sellest abi?

tehnika.postimees.ee
Copy
Elektriline lumelaud sobib just meie lamedatele maastikele: mäge pole vajagi, et lumelauaga ringi kihutada.
Elektriline lumelaud sobib just meie lamedatele maastikele: mäge pole vajagi, et lumelauaga ringi kihutada. Foto: Cyrusher

USA elektrirataste ja -rulade tootja Cyrusher otsustas sel hooajal või täpsemalt rattahooaja lõpul oma tegevust laiendada ning pakkuda elektrilist lumelauda. See on liikur, millega saab sõita nii lumistel teedel ja maastikel kui ka end lumelauamäest üles vedada lasta.

Firma väidab, et tegemist on maailma esimese elektrilise lumelauaga. Kui lähtuda sellest, et laud libiseb omal jõul mäest alla, siis ehk nii ongi, kuid 2021. aastal olevat ka venelased valmis saanud midagi sarnast, militaarsema välimusega ja roomikutel sõitva liikuri. Kanadas on aastaid olnud kasutusel veel üks veider suusatajatõukur, mis samuti roomikutega sõitja taga kulgeb ja teda edasi lükkab.

Ehkki need on rohkem püsti kasutatava roomikliikuri mitte lumelaua moodi, leidub ka Cyrusherile sarnaseid leiutisi. Kümme aastat tagasi tudengite ehitatud aeglaselt, kuid kindlalt kulgev tiguajamiga lumelaud tehtigi suusamäel tõstuki abita üles mäkke tagasisaamiseks omal jõul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles