AASTAKOKKUVÕTE Ekspert selgitab, milline militaartehnika on olnud Ukraina sõjas edukas (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Ukraina sõdur laseb lendu pardavaatega odava suitsiididrooni, mis on kogu sõjapidamise käiku praeguseks oluliselt muutnud. Soomustehnika roll pole nende relvade pärast lahingus enam kunagi nii tähtis, kui oli varem.
Ukraina sõdur laseb lendu pardavaatega odava suitsiididrooni, mis on kogu sõjapidamise käiku praeguseks oluliselt muutnud. Soomustehnika roll pole nende relvade pärast lahingus enam kunagi nii tähtis, kui oli varem. Foto: Stringer / Reuters / Scanpix

Venemaa on aasta jooksul aina enam kasutanud Iraani päritolu lahingumoona Shahed-136/131, samal ajal kui Ukraina ise viis aasta jooksul oma mehitamata lennuvahendite vastase kaitse järgmisele tasemele, toob Eesti militaartehnoloogia- ja teabefirma SensusQ analüütik Rainer Pihlakas välja aasta trendid ning teeb ülevaate, milliseid järeldusi saab teha muu lahingutehnika efektiivsuse kohta sõjas, mida Venemaa peab Ukrainaga.

21. detsembril ütles Ukraina õhujõudude väejuhatuse pressiesindaja kolonel Juri Ignat pressikonverentsil, et selle sõja jooksul on Ukraina hävitanud 2900 drooni Venemaa väljasaadetud 3700-st Shahed-136/131 mudelist, mis Ukraina sihtmärkide pihta lasti.

See moodustab 78% kõigist rünnanud mehitamata õhusõidukitest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles