CES LAS VEGASES Maailma ühe olulisima tehnoloogiamessi vallutab sel aastal tehisintellekt

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Las Vegases igal aastal toimuv CES annab kätte põhitrendid tehnoloogias alanud aastaks.
Las Vegases igal aastal toimuv CES annab kätte põhitrendid tehnoloogias alanud aastaks. Foto: Consumer Technology Association

Kui varasematel aastatel on tekkinud küsimusi, miks üks või teine tehnoloogia on valitud Las Vegases toimuva tehnoloogiamessi põhiteemaks, siis sel aastal on kõik selge: tehisintellekt ja ei midagi muud.

CES on lühend sõnast Consumer Electronics Show ja just seda USA-s igal aastal jaanuari esimestel päevadel toimuv sündmus ongi: mõeldud lisaks tehnoloogiahuvilistele ka kõigile teistele, kes tahavad valdkonna teemadega kursis olla või lihtsalt näha, mida tarbijatele alanud aastal uut pakkuma hakatakse. Eelmisel aastal osales üritusel 115 tuhat külastajat, mis oli pandeemiajärgselt kõige enam, sel aastal oodatakse veel suuremat hulka inimesi.

Tooted, mis tehnoloogiafirmade poolt CES-il välja tuuakse, jõuavadki alanud aastal müügile ja on mõeldud tavalistele inimestele igapäevaseks kasutamiseks, ehkki palju on ka selliseid ulmelisi prototüüpe, mida näeme aastate või aastakümnete pärast või mida ei hakatagi kunagi tootma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles