Järgmisel aastal tuleb 240 miljonit arvutit ära visata, kuid neid saab veel päästa (18)

tehnika.postimees.ee
Copy
Windows 10 saab varsti kümneaastaseks, kuid endiselt kasutatakse seda kõige rohkem. Varsti peab vana arvuti operatsioonisüsteemiga hakkama midagi ette võtma.
Windows 10 saab varsti kümneaastaseks, kuid endiselt kasutatakse seda kõige rohkem. Varsti peab vana arvuti operatsioonisüsteemiga hakkama midagi ette võtma. Foto: Robert Galbraith / Reuters / Scanpix

Windows 10 operatsioonisüsteemi toe lõpp 2025. aasta oktoobris tähendab, et ligi 240 miljonit vanemat arvutit, mida ei saa enam uuema Windowsi peale uuendada, peavad rändama kas prügimäele või tuleb neile peale installida midagi muud kui Windows.

Sellega läheb Windows 10 ajalukku kui üks Microsofti armastatumaid operatsioonisüsteeme, kuid ka ajaloo suurima arvutiriistvara raiskamise näitena, kirjutab Extreme Tech.

Windows 10 tuli välja 2015. aastal ja praegu on see enimkasutatav versioon, omades üle 70 protsendi turust. Kui see suletakse, lakkavad vana operatsioonisüsteemiga arvutid ilmselt peagi töötamast ning enamasti pole neid võimalik kuidagi tavalisel viisil uuendada ka uue Windowsi peale, sest riistvaranõuded on sellel karmimad.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles