Uus tegija moodsas lahingus: luuredroon ja varitsev õhuründemoon ehk kaks ühes

tehnika.postimees.ee
Copy
USA jalaväel on juba Switchblade´id, mis on torust välja tulistatavad lahtipakkivate tiibade ja mootoriga suitsiididroonid, kuid Ukraina sõja uus kogemus näitab, et sellised relvad tuleks ühendada ka luuredrooni võimekusega. Pildil on USA mereväelane Switchblade 300 drooni välja laskmas.
USA jalaväel on juba Switchblade´id, mis on torust välja tulistatavad lahtipakkivate tiibade ja mootoriga suitsiididroonid, kuid Ukraina sõja uus kogemus näitab, et sellised relvad tuleks ühendada ka luuredrooni võimekusega. Pildil on USA mereväelane Switchblade 300 drooni välja laskmas. Foto: Cpl. Jennessa Davey / I MEF Information Group / Scanpix

Juba sel aastal saavad Ameerika jalaväeväelased omale uue võimsa relva. See pole tank ega mõni uus õlalt lastav tankitõrjerakett, vaid LASSO projekti raames arendatav uutmoodi droon.

Uue projekti eesmärgiks on relvastada USA jalavägi selliste kaks-ühes droonidega, mis mitte ainult ei uuri lahinguvälja, vaid suudavad hävitada ka leitud väärtuslikke sihtmärke, kui juba on kohale lennanud.

Switchblade´id juba seda enam-vähem ongi, kuid nüüd antakse taolistele suitsiididroonile ka paremad luurevõimalused, sest selget pilti vaenlase positsioonidest on jalaväel alati vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles