See virtuaalreaalsusmäng ajab kõik su sõbrad-sugulased higiseks (1)

Sten Kohlmann
, ajakirjanik-toimetaja
Copy
Foto: Split Light Studio

Oleme seda öelnud enne ja ütleme ka praegu – mullu veebruaris ilmunud PlayStation VR2 virtuaalreaalsusprillid on imelised! 

Kuid seadmest üksi ei piisa, kui selle peal midagi mängida ei saa. Aga milliseid teoseid tasuks virtuaalreaalsuses avastada? Just seda me üritamegi välja selgitada, tuues teieni neli erinevat VR-mängu, mida eelmainitud peaseadmega kogeda saab.

«VR Skater»

Rulatamine tundub nagu tegevus, mis virtuaalreaalsuses ei tohiks toimida. Liikumine on juba eos ohtlik element, sest koheselt suureneb tõenäosus, et süda hakkab läikima. Halvimal juhul võib virtuaalsesse reaalsusesse põgenemine lõppeda vetsupoti kallistamisega meie enda reaalsuses.

Oli hea meel avastada, et «VR Skater» südant pahaks ei aja. Trikkide tegemine pultide abil oli üllatavalt lihtne ning isegi tasakaal ei kadunud ära. Kes suured rulafännid pole, nemad siit muud tegevust ei leia, kuid Simple Sessioni iga-aastased külastajad leiavad mitmeks õhtuks lõbutsemist.

«Afterlife VR»

Ma olen mitmel korral enda sõpradele-sugulastele PS VR2 pähe surunud ja lasknud neil toda õudusmängu mängida. Igal korral olen pidanud peaseadet hiljem külmast higist puhastama.

Tegemist pole just maailma parima VR-, ega õudusmänguga, ent nagu öeldakse, peitub võlu lihtsuses. Ja seda «Afterlife VR» on. Sind asetatakse seadusesilma kingadesse, kelle ülesandeks pimedal õhtul salapärast hullumaja uudistada. Uuh, juba pelk mõte ajab hirmu naha vahele...

«Humanity»

«Humanity» on nuputamismäng, kus väikese valge koerakese eesmärgiks on inimeste hinged teispoolsusesse juhatada. Selle tegemiseks tuleb nad lihtsalt õigesse suunda käsutada.

Selle kogemiseks pole tegelikult virtuaalreaalsus vajalik, mäng töötab ideaalselt ka ilma selleta. VR on pigem huvitav lisa, mida huvi pärast proovida. Teose nautimist ja mõistatuste lahendamist see ei mõjuta.

«DYSCHRONIA: Chronos Alternate»

Tegemist on ulmelise müsteeriumiga maailmas, mida täidavad erinevad anime-stiilis tegelased. Mäng on jagatud episoodideks, mis teatud ajavahemiku tagant ilmusid ning mille eest tuli igakord pisikese summa välja käima.

Mängitavus on võrdlemisi tagasihoidlik, koosnedes peamiselt erinevate tegelastega suhtlemisest, maailmas ringi käimisest ja selle avastamisest, või siis sektsioonidest, kus tuleb vaikselt ringi hiilida ja vaenlaste pilgu alla sattumist vältida. Visuaalne külg on rahuldav, ent PS VR2 ajastul tahaks juba midagi enamat. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles