7 nippi, kuidas pikendada elektriauto sõiduulatust talvisel ajal (3)

tehnika.postimees.ee
Copy
Elektriautodel on külmaga samamoodi rohkem probleeme, kui bensiini- ja diiselmootoriga autodel. Kuid mõne lihtsa nipiga saab külmaga paremini hakkama.
Elektriautodel on külmaga samamoodi rohkem probleeme, kui bensiini- ja diiselmootoriga autodel. Kuid mõne lihtsa nipiga saab külmaga paremini hakkama. Foto: Mercedes-Benz

Elektriautode müük kasvab kogu maailmas ning Eesti ei ole erandiks – tänavu müüdi meie turul elektriautosid 9% rohkem kui mullu. Paljudele tundub aga jätkuvalt elektrilise liikuri kasutamine keeruline ning küsimusi tekitab ka nende sobivus meie kliimasse. Mercedes-Benzi müügi- ja teenindusettevõtte Veho ASi järelteeninduse valdkonna juht Veikko Pahkla jagab soovitusi, kuidas võtta elektriautost maksimumi.

1. Eelsoojenda autot enne sõitu

Ühenda auto laadijaga ning seadista sõidu alguse aeg – seatud ajaks on nii auto salong kui aku soojad, mis tagab pikema sõiduulatuse. Muidu kulutab aku liigset energiat salongi soojendamiseks ning selle võrra väheneb ka sõiduulatus.

Eesti kliimas on mõistlik kasutada seda nippi aastaringselt.

2. Ära lase akul liiga tühjaks minna

Kui elektriautoga sõites lasta akul regulaarselt täiesti tühjaks minna, väheneb ta mahutavus ajutiselt. Liitium-ioonakusid ei tohiks tegelikult pärast täielikku tühjenemist kohe uuesti laadida, sest nii ei ole neil aega taastuda.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles