Putini sõjamasinat toetav tööstus keerab tuurid üles – loe, mis Vene sõjamajanduses 2024. aastal toimuma hakkab (5)

tehnika.postimees.ee
Copy
Ainüksi 2023. aastal toodeti Venemaal Ukrainas tapatööde tegemiseks 20 miljonit mürsku. Neile lisandus ladudest võetu ja mujalt ostetu. 2024. aastal keeratakse sõjakraami tootmisele veelgi tuure juurde. Sergei Šoigu inspekteerimas 2023. aastal mürsutehast.
Ainüksi 2023. aastal toodeti Venemaal Ukrainas tapatööde tegemiseks 20 miljonit mürsku. Neile lisandus ladudest võetu ja mujalt ostetu. 2024. aastal keeratakse sõjakraami tootmisele veelgi tuure juurde. Sergei Šoigu inspekteerimas 2023. aastal mürsutehast. Foto: Aroged.com

​Venemaa on vaatamata rahvusvahelistele sanktsioonidele kavandanud 2024. aastaks sõjalise eelarve suurendamist 45 miljardi dollari võrra. See tõstatab küsimuse: kuidas suudab Venemaa oma relvastuse tootmist suurendada? Milliseid meetmeid on Venemaa valitsus kaitsetööstuse arendamiseks kasutusele võtnud ja millised on nende mõjud Venemaa majanduse tulevikule?

Ka alanud 2024. aastal on Venemaa majandus veel ulatuslikumalt seotud sõjategevusega Ukrainas, mis toob kaasa tema eelarve- ja majandusprioriteetide põhjaliku ümberkorraldamise. Venemaa valitsus on oluliselt suurendanud oma kaitse-eelarvet, moodustades nüüd umbes 30 protsenti föderatsiooni kogukuludest ja 6 protsenti SKTst. See tohutu kasv, ligikaudu 70 protsenti rohkem kui eelmisel aastal, rõhutab Kremli süvenevat pühendumust Ukraina sõjale.

Kuidas saab Venemaa hakkama sõjavarustuse tootmise nii drastilise kasvuga, hoolimata sellest, et ta on rahvusvaheliste sanktsioonide sihtmärk?

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles