PARAS PAUK Eile hommikul paljulubavalt alanud Kuu lendu ähvardab kurb lõpp (8)

tehnika.postimees.ee
Copy
Peregrine pardakaamerast on näha, et selle isolatsioonipaneelid on muljutud. See võib kogu missioonile saatuslikus saada ning moodul ei pruugi kuunduda.
Peregrine pardakaamerast on näha, et selle isolatsioonipaneelid on muljutud. See võib kogu missioonile saatuslikus saada ning moodul ei pruugi kuunduda. Foto: Astrobotic

Ameerika esimese eraettevõtte korraldatud Kuumissiooni taga asuv ettevõte võitleb projekti päästmise nimel. Pittsburghis asuv Astrobotic ütleb, et tema kosmoseaparaadil Peregrine on viga saanud veojõusüsteem, mis on kaotanud kriitilises koguses kütust.

See probleem on muutunud laeva jaoks juba eluliselt keeruliseks: päikesepaneele ei õnnestunud nimelt suunata Päikese poole, et toota piisavalt elektrit ja see võib nüüd kavandatud Kuundumise nurjata. Astrobotic on hakanud rääkima oma missiooni eesmärkide ümberhindamisest ehk sisuliselt sellest, mis esialgu tehtud plaanidest üldse alles jääb. Kuundumine on praeguse seisuga suure küsimärgi all.

1,2-tonnine maandur lasti välja esmaspäeva varahommikul Florida osariigist Cape Canaveralist Vulcani raketiga. Selle eesmärk oli saada esimeseks Ameerika missiooniks poole sajandi jooksul, et laskuda Kuule ja ühtlasi on tegemist esimese sellise eraettevõtte eestveetud Kuu projektiga.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles