Viirusetõrjuja McAfee hakkab tõrjuma tehisintellektiga tehtavaid libakõnesid ja võltsvideoid

tehnika.postimees.ee
Copy
Märtsis avaldatud fotod USA ekspresidendi Donald Trumpi arreteerimisest New Yorgis olid alles leebe hoiatus. Hiljutistel Taiwani presidendivalimistel ujutati sotsiaalmeedia juba üle väga tõetruude libavideotega, et mõjutada valimistulemusi. Sel aastal ennustatakse selles valdkonnas tõelist tormi, kui tulevad USA presidendivalimised. Viirusetõrjuja McAfee on nüüd leidnud õhe lahenduse võltsingute pidurdamiseks.
Märtsis avaldatud fotod USA ekspresidendi Donald Trumpi arreteerimisest New Yorgis olid alles leebe hoiatus. Hiljutistel Taiwani presidendivalimistel ujutati sotsiaalmeedia juba üle väga tõetruude libavideotega, et mõjutada valimistulemusi. Sel aastal ennustatakse selles valdkonnas tõelist tormi, kui tulevad USA presidendivalimised. Viirusetõrjuja McAfee on nüüd leidnud õhe lahenduse võltsingute pidurdamiseks. Foto: J. David Ake / AP / Scanpix

Aina enam on kübermaailma ohud laienemas lihtsalt viiruste ja häkkerirünnakute pealt ka selliste täiesti uute nähtuste nagu tehisintellekti libauudiste ja libakõnede peale, mille vastu pakutav kaitse saab olema viirusetõrjuja McAfee arsenalis.

McAfee uus projekt kannab nime Mockingbird ning see suudab tuvastada tehisintellektiga loodud süvavõltsinguid, mis kasutavad inimestete petmiseks heli võltsuudiste, libakõnede ja muude skeemidega manipuleerides.

Tehisintellektil töötav Deepfake Audio Detection tehnoloogia ehk süvavõltsingu helitehnoloogia on mõeldud heli analüüsimiseks ning sealt tehisintellekti mustrite leidmiseks, et kasutajat hoiatada võimaliku võltsitud sisu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles