MAAILMA PARIMAD 5. koht - Lotan «Spinx» Giladi

Steven Tiirik
Copy
Foto: BLAST Premiere - Stephanie Lindgren

Möödunud aasta tugevuselt viiendaks mängijaks nimetati oma esimese Majori võitnud Lotan «Spinx» Giladi.

Oleme jõudnud juba viie kõige tugevamani, mis tähendab, et enne HLTV auhinnagalat on avaldada jäänud veel ainult üks nimi.

HLTV edetabeli viienda koha kaaperdas seekord 23-aastane Vitality ridadesse kuuluv Spinx. Oma tippmängija karjääri alustas ta 2021. aastal, kui Ence ta enda rüppe võttis. Paraku Ence’i ridades ühtegi tiitlit Spinx võita ei jõudnud.

Juba umbes poole aasta pärast lahkus Vitality ridadest Kévin «misutaaa» Rabier ja talle tuli leida asendus. Spinx näis olevat ideaalne lahendus.

Üheskoos võideti kohe alguses esimene korralikum suurturniir ja aasta lõpus pälvis Spinx maailma parimate seas 18. koha.

2023. aastal on asi võtnud aga täiesti uue pöörde. Kõiki Spinxi poolt võidetud tiitleid oleks raske ära mainida, sest neid oli lihtsalt nii palju. Kõige olulisemad on kahtlemata Pariisi Major ja Blast World Final.

Spinx pole küll suutnud võita ühtegi turniiri parima mängija tiitlit, kuid eelmise aasta jooksul sai ta kuus EVP auhinda. EVP tähistab turniiri, kus mängija tegi enda kohta üle keskmise hea tulemuse. See näitab, kui kiiresti Spinx mängijana areneb ja hoo peatumist pole märgata.

Koos Vitality meeskonnaga on Spinx veetnud ka üsna arvestatava osa eelmisest aastast HLTV tiimide edetabeli esikohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles