Robin «ropz» Kool valiti maailma paremuselt kolmandaks «CS2» mängijaks

Steven Tiirik
Copy
Robin «ropz» Kool
Robin «ropz» Kool Foto: BLAST Premiere - Stephanie Lindgren

Eesti parim «CS2» mängija Robin «ropz» Kool jõudis oma karjääris täiesti uuele tasemele. Esimese eestlasena valiti ta maailma kolme parima mängija sekka.

24-aastane Jõgeva noormees on «Counter-Strike’i» fännidele tuttav juba väga pikalt. Sel aastal nimetati ta maailma 20 parima mängija hulka juba kuuendat aastat järjest.

Ropzi tugevaim tulemus seni on olnud 7. koht 2020. aastal. Mullu valiti ta kaheksandaks. Sel aastal paremuselt teiseks mängijaks nimetati NiKo ja aasta parim «CS2» mängija oli Vitality staar Mathieu «ZywOo» Herbaut.

Aasta jooksul võitis ropz neli suurturniiri, kaks hõbemedalit ja üks turniir lõppes poolfinaalis. Individuaalselt parima tulemuse tegi eestlane Thunderpick WC turniiril, kus tema keskmine HLTV reiting oli 1.31. Ropz tunnistati ka turniiri parimaks mängijaks.

Turniiri parimaks valiti ropz ka pärast CS Asia ja ESL Pro League 17. hooaja võitu. Koos Pro League karikaga võideti ka Intel Grand Slam. Selle saavutusega võitis FaZe Clan miljoni dollari suuruse auhinnaraha. Ropz on «Counter-Strike’i» läbi aegade 16. kõige rohkem auhinnarahasid teeninud mängija.

Lisaks kõrgele kohale mängijate edetabelis korjas ropz võidu veel «aasta raundilõpetaja» kategoorias. Viimase paari kuu jooksul on just ropzi peetud tegelikult ma maailma parimaks «CS2» mängijaks ja võib-olla olekski eestlane parimaks nimetatud, aga arvestus käis siiski terve aasta saavutuse järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles