Poolas ehitatakse ukrainlaste abiga elektrilist isejuhtivat lennutaksot

tehnika.postimees.ee
Copy
Poola ja Ukraina lennundus- ja militaartaustaga inseneride tiim tahab panna jala ukse vahele lennutaksode ja inimesi kandvate droonide maailmas. Tehnoloogiamessil CES tutvustatud lennumasin saab lähimas tulevikus ka tehisintellektist piloodi, lubavad arendajad.
Poola ja Ukraina lennundus- ja militaartaustaga inseneride tiim tahab panna jala ukse vahele lennutaksode ja inimesi kandvate droonide maailmas. Tehnoloogiamessil CES tutvustatud lennumasin saab lähimas tulevikus ka tehisintellektist piloodi, lubavad arendajad. Foto: Sydron

Kui tahad jõuda kiirusega 100 km/h 40 kilomeetri kaugusele ja ummikutest mööda pääseda, pakub Poola idufirma Sydron selleks lahenduse: isejuhtiva drooni, mis võtab peale kuni kaks inimest, kuid kumbki neist ei pea olema piloot.

Lennumasin on disainitud Ukraina ja Poola inseneride ühistöös ning tehas, kus neid tootma hakatakse, asub üsna Ukraina piiri lähedal Rzeszowis.

Samas linnas asub ka lennunduse ja kosmosetehnoloogiaga tegelev Rzeszowi tehnoloogiaülikool. Sellepärast nimetatakse seda ka Poola lennunduse pealinnaks.

Sydron esitles oma uut sõidukit aasta esimestel päevadel toimunud tarbijaelektroonikamessil CES Poola riiklikus boksis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles