Eesti kaitsetööstusettevõte Marduk jõudis üleeuroopalisel Frontexi võistlusel kolme parima hulka

Rein Pärn
, ajakirjanik
Copy
Foto: marduk.ee

Marduk Technologies on Tallinnas asuv Eesti kaitsetööstusettevõte, mis keskendub droonituvastuse ja -tõrje süsteemide arendamisele. Nende optrooniline droonide tuvastus ja täppis sihtimissüsteem Marduk Shark võitis Euroopa piiri- ja rannikuvalve ameti Frontex madallennuliste objektide (LFO) tuvastamise innovatsioonivõistlusel kolmanda koha, millega kaasnes 210 000 eurot auhinnaraha. Kokku osales võistlusel 21 ettevõtet 11 Euroopa riigist.

Marduk Technologiesi äritegevuste juht Leet Rauno Lember on Frontexi võistluse tulemusega väga rahul. «Võistlusel konkureerisime ettevõtetega, kus töötab rohkem kui 10 000 töötajat, seega igati arvestatav seltskond, keda uhkusega saame enda selja taha jätta,» rääkis Lember.

Marduk Shark on optrooniline droonide tuvastus ja täppis sihtimissüsteem. Täpsemalt on Marduk Shark suuteline avastama minidroone optrooniliselt ca 2,5 – 5 km kauguselt (suuremaid objekte kaugemalt) ning neid väga täpselt järgima. Üldiselt on Marduki süsteem üks osa lühimaa õhutõrjest, sinna juurde kuuluvad veel nt radarid, raadioside tuvastajad, audiosensorid ja samuti ka effektorid, millega on võimalik võtta alla või peatada tuvastatud objekte, näiteks droone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles