ESIMESED KLÕPSUD Galaxy S24 Ultra: kuhu kadus kass ehk milliseid üllatusi pakub tehisaruga pildistamine?

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Tehisintellektiga mobiilis muudetaval fotol on välja valitud kõik inimesed Raekoja platsil. Järgmise liigutusega saab nad kustutada ning kunstmõistus täidab tekkinud augud taustaga, mis sulandub kogu ülejäänud fotoga kokku, nagu inimesi polekski. Selliseid ja teisigi trikke teeb uue põlvkonna Samsungi nutitelefon Galaxy S24 Ultra.
Tehisintellektiga mobiilis muudetaval fotol on välja valitud kõik inimesed Raekoja platsil. Järgmise liigutusega saab nad kustutada ning kunstmõistus täidab tekkinud augud taustaga, mis sulandub kogu ülejäänud fotoga kokku, nagu inimesi polekski. Selliseid ja teisigi trikke teeb uue põlvkonna Samsungi nutitelefon Galaxy S24 Ultra. Foto: Ekraanipilt / Kaido Einama

Tehisintellekti kohati ebareaalne maailm on nüüd mobiilimaailmas kindlalt kanda kinnitamas. Samsungi eelmisel nädalal San Joses esitletud uutesse Galaxy AIga telefonidesse ehitati põhjalikult sisse kunstmõistus, mis aitab pilte muuta. Üht-teist oli muidugi olemas varemgi, kuid nüüd on näiteks kaamerat abistavad algoritmid nii osavaks läinud, et igaüks saab hakata tootma kasvõi Fake Newsi ehk libauudiseid.

Samsungi tehisaruga kaameratarkvara on vaid üks tehisintellekti võimalustest, mis mobiilil nüüd pakkuda. Testitud Galaxy S24 Ultra ehk Samsungi hetkel kõige vingem telefon suudab kaameratarkvaraga näiteks asju pildilt kustutada nii, et taust joonistatakse kustutatud koha asemele, püüdes ära aimata, mis võiks olla selle kustutatud asja taga tegelikult. Samuti saab asju suurendada-vähendada või teise kohta tõsta ning jällegi täidab tehisintellekt kõik tühimikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles