Eestlased lasid käest haruldase võimaluse pääseda esimest korda maailma suurimale turniirile

Steven Tiirik
Copy
SYnck 2023. aasta MängudeÖÖ võidukarikaga.
SYnck 2023. aasta MängudeÖÖ võidukarikaga. Foto: Rene Lutterus

Vabariigi tugevaim «CS2» tiim sYnck mängis esimese Baltimaade tiimina «CS2» Majori suletud kvalifikatsioonil. RMR-turniirile pääsemisest jäi puudu vaid üks võit.

Majori suletud kvalifikatsioonid algasid 18. jaanuaril ja sYnck paigutati B-alagruppi. Edasipääsuks tuli viiest mängust võita kolm, edasipääsu korral oleks sYncki oodanud Majori RMR-turniir.

RMR-kvalifikatsioon on viimane peatus enne Majori põhiturniiri ja seal osalevad absoluutselt kõik maailma tippmeeskonnad. Majorile ühtegi vaba pääset kellelegi ei jagata.

Kunagi varem ei ole ükski Baltimaade meeskond Majori suletud kvalifikatsioonile pääsenud, seetõttu polnud ilmselt ka sYncki fännide ootused esmalt liiga kõrged. Ühel hetkel avastas sYnck ennast aga 2-2 võitude-kaotuste suhtega ja edasipääsuks oli vaja vaid ühte võitu.

SYncki õnnetuseks said nad otsustavas mängus vastaseks aga Heroicu – 2022. aasta Rio Majori finalisti. Tiimid olid omavahel kohtunud ka nädal varem ja siis jooksis Taani supertiim sYnckist 2:0 seisuga üle. Paraku kordas ajalugu end taas ja eestlastel polnud Heroicu vastu võimalust.

SYncki ootas nüüd ees aga viimase võimaluse voor. Sinna pääsesid kuus meeskonda, kelle viis mängu lõppesid suhtega 2-3. Edasipääsuks tuli olla vaid ühest tiimist parem ja viis pääsesid edasi.

Eestlased suutsid aga ka kolm järgnevat otsustavat mängu kaotada. Seejuures kõik mängud 0-2 seisuga. Viimase võimaluse voorus mängiti Nexuse, Pera ja 3DMaxi vastu. Rohkem võimalusi sYnckile ei jagatud.

Kuigi Eesti tiim jäi ajaloolisest turniirist eemale, suudeti endale tõestada, et Majorile pääsemine ei ole utoopia. Sisuliselt jäi Major sYncki jaoks nelja võidu kaugusele.

Kogu asjast oli kasu vähemalt nii palju, et sYnck sai endale kirja suure koguse HLTV mänge ja on tiimide edetabelis viimase kuu ajaga tõusnud rohkem kui 20 kohta. Praegu asub sYnck maailma edetabeli 70. positsioonil.

E-sport pakub meelelahutust nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele. Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, siis vaata koefitsiente OlyBet-i kodulehelt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles