Apple tõi 40 aastat tagasi välja esimese Macintoshi arvuti, mõni neist töötab siiani

tehnika.postimees.ee
Copy
Apple´i üks asutajatest ja juht Steve Jobs esitles 1984. aastal uut arvutit Macintosh kui võimalust igaühel arvutit kasutama hakata, kuna see on lihtne, odav ja mugav. Hind oli sel masinal 2500 dollarit, mis siiski polnud veel väga taskukohane.
Apple´i üks asutajatest ja juht Steve Jobs esitles 1984. aastal uut arvutit Macintosh kui võimalust igaühel arvutit kasutama hakata, kuna see on lihtne, odav ja mugav. Hind oli sel masinal 2500 dollarit, mis siiski polnud veel väga taskukohane. Foto: National Museum of American History

24. jaanuaril 1984 muutus arvutite maailm taas pöördumatult. Müügile tuli esimene Apple´i arvuti Macintosh. Kuigi vahepeal on mööda läinud 40 aastat, on tõelised fännid oma esimese kiindumuse alles hoidnud ja kasutavad seda masinat siiamaani.

Apple Macintoshi personaalarvuti tõi Apple'i arvutite sarjale graafilise kasutajaliidese. Idee selline kasutajakeskkond teha sai alguse Xeroxi Palo Alto uurimiskeskuses 1970. aastatel, kuid Xerox oli selle turule toomisega aeglane. Apple osutus palju edukamaks, ajastades uue masina väljatulemise 1984. aasta jaanuaris USA reklaamide kõrghetkele. Ameerika Superbowli ajal ilmus uuest graafilise kasutajaliidesega Macintoshist telereklaam, mis kutsus ostma uut rahvaarvutit hinnaga 2500 dollarit.

Sel ajal oli täiesti uudseks lähenemiseks programminimede käsitsi käsureale tippimise asemel graafilise liidese ja hiirega «ikoonidel» või piltidel klõpsamine, mis käivitaski imeväel soovitud programmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles